marți, 5 ianuarie 2010

The Duty and the Fixed


Folosesc bicla zilnic. Ca's fotograf. Rar, la ture de viteza, cursiera. Dar mai ales de nevoie, si mai ales fixele. La orice nevoie. Si la orice client. Am luat-o pana si la Otopeni cu noaptea'n cap ca sa iau avionul..si asta de 2 ori.. (a doua oara de altfel nici nu as fi avut cum sa ajung daca n-o luam. N-o stiam, dar un accident banal blocase complet DN1 pe vreo 5 km pana in aeroport! Am ajuns, am legat-o fedelesh (nu ai seviciu bagaje in otopeni !! ) cu cifru sa poata fi deschis prin telefon si aranjasem sa treaca omu meu sa o ia. Daca pierdeam avionul ala.. era rau. Rau, client mare! Politice.
 Zic asta, sugerand oricui sa foloseasca 2roti mai ales cand/ si din cauza ca /si direct proportional cu/ importanta intalnirii respective. E CEL MAI SIGUR MOD de a ajunge oriunde. Ok, poate pt unii nu f comod, dar de departe cel mai sigur. TE DUCE ACOLO! despre asta alta data. Aici o sa spun doar ca bicla asta de jos nu a mai fost intretinuta, reglata, unsa, depanata, trepanata, nu a avut pana, anvelope schimbate, camere, etc de... vreo 6 luni?!?! Doar umflata la vreo 2-3 saptamani. Lafel si Losa de mai sus.. mai dese sunt schimbarile 'stilistice' decat cele de nevoie.

Am luat-o cu alta ocazie, cu cursiera, din Tg Mures pana in Sighisoara numai pt ca aveam de acolo tren mai bun pt ora de sosire in Bucale, iar la treaba. Deci, tot de nevoie. Eh, nu zic ca nu si de placere.. urcari, serpentine, 75 la ora, promoroaca la trecerea prin nori, muzica in casti, peisaje, filmuletze cu telefonu, tot tacamu', dar si aparatura in spate.. Lafel, dupa un bulo' in Sinaia, am luat cursiera spre Bucuresti inapoi prin Sacele-Cheia-Valenii, cu minunata campyoana Suzi pe mtb si eterna, apasatoarea aparatura foto in spate.

FixedGear super geek la OllieGangShop. Sapca galbena Campagnolo vs Carhartt StreetWear!

Revenind la FIXA , ca de beauty and the fixed vorbeam: Am devenit dependent! Imi lipseste pedaua aia care se intoarce.. >......//.. Pana la a ajunge sa constat in rarele iesiri fara roti ca.. merg altfel. Nu ca m-as fi cracanat sau ceva, numai.. altfel. Pe jos, parca nu vin de nicaieri si mai ales nu merg niciunde! Eu, (care am cunoscut in push-time orasul la pasul gol dintr-un soi de fronda sociopata de sorginte hippie...), acum am un sentiment al futilitatii.. mersului ! E ceea ce m-a si facut de altfel sa remarc ca pedalatul fixed este defapt exact asta: un mers improved. Ceea ce nu se poate spune despre nici un freewheel.. in oras, ala doar invita la lene. Poti sa mergi intins , fara intreruperi macar 10 minute in oras, in.. romania? nu.   Atunci ..go fixed!



2 comentarii:

Ovidiu spunea...

Intr-adevar pedalatul fixed este ceva foarte particular, ai maximul control al bicicletei pe orice suprafata ( uscata, uda, asfalt, iarba ). De doi ani folosesc zilnic fixa la mers la servici si pentru diferite treburi in centrul orasului unde in traficul infernal s-a dovedit a fi cel mai rapid mijloc de transport... Nu ai schimbatoare sa-ti intre in spite, cabluri de frane sa se rupa, saboti de schimbat si alte asemenea probleme... Ce-i drept cauciucul posterior trebuie schimbat o data la doua- trei saptamani din cauza skid-urilor dar oricum ramane un mijloc foarte economic... Vazand ca fenomenul FIXED se propaga si in Bucuresti ma intreb pe cand un ALLEYCAT in haotica noastra capitala???

GettoTrack spunea...

Salut Ovidiu! Pai, pe curand un alleycat, daca ne permit urgiile.. Momentan nu sunt in Buc, dar vin in curand si dau un semn la adunare cu sindicatu'. Ar mai fi chestia ca-s busit de fo 4 luni si nu pot sa merg, da' altfel e in regula..rulez,numa nu pe fixie din pacate. Si ma topesc de ciuda. Te sun, daca al tau e nr lasat mai demult la comment, k? Merci si ma baga-te p'aici! Da si altora! Ca io asta incerc, sa fac niste PR pt treaba fixa, stii? Salve!